Szépségtippek, újdonságok

2017.02.07 15:20

Tinédzser kori panaszok enyhítése NatuRita szappan segítségével

A tinédzser kori bőrproblémák egyre korábban jelentkeznek a mai gyerekeken. Úgy tűnik, gyorsabban fejlődik a testük és vele együtt a hormonrendszerük. Kislányomnál, már 12 éves korában jelentkeztek az első kis mitesszerek, pattanások.

 

A hormonváltozásokat a tinik hullámvasútként élik meg lelkileg, amit testileg követ a bőr változása. Néha több, néha kevesebb faggyú termelődik. Lányoknál a menstruáció idején garantálható a gyulladás, az acne megjelenése. A faggyúmirigyeken hormonkötő receptorok találhatók, ezek befolyásolják a faggyú minőségét és befolyásolják a faggyúmirigy működését.

 

 

szeplős fiú

 

 

Van megoldás?

 

Érdemes a reggelt tiszta bőrrel indítani! Amikor felkelünk, gyakran zsírosnak érezzük a bőrünk, néha látható olajréteg fénylik az arcunkon, mikor a tükörbe nézünk.  A reggeli arctisztításhoz a NatuRita Aloé Verás szappan tökéletes megoldás.

 

 

szappan

 

 

Ez a szappan neem olajjal, valamint aloé verával és teafaolajjal készül. A neem olaj egy nagyon erős antibakteriális, gombaölő hatású olaj, ezt az aloé vera hidratáló, gyulladáscsökkentő hatása egészíti ki.  A szappan összetevői nem szárítják a bőrt, viszont szépen hidratálja amellett, hogy a bőrproblémák leküzdésében segít.

 

A kezünkbe habozzuk fel a szappant, majd körkörös mozdulatokkal oszlassuk el az arcon, hagyjuk rajt egy fél percig. Ezt követően langyos vízzel öblítsük le.

 

 

nő az ágyban

 

 

Aki nem szereti a szappant, használjon arctisztító folyadékot, vagy arctejet. Az arctisztító folyadékoknál figyelni kell arra, hogy lehetőleg semennyi alkoholt ne tartalmazzon. Az alkoholnak fertőtlenítő hatása van, de erősen szárít. Pillanatnyilag kellemes érzést ad, mert leszárítja a pattanásokat, de hosszabb távon használva pont az ellenkező hatást érjük el. A bőr faggyúmirigyei úgy érzik, hogy száraz a bőr és még több termel.

 

A tisztítás után érdemes hidratáló krémet használni! Kétféle krém létezik, az olaj a vízben és víz az olajban emulzió. A tinik bőrproblémáira, a víz az olajban emulzióra van szükség, mert magas a víz tartalma, az olaj tartalma pedig bőrnyugtató hatású olaj kell, legyen.

 

 

napozó nő

 

 

A tini bőr nagyon érzékeny, mindenképp használni kell naptejet, lehetőleg magasabb faktor számmal, így megelőzhető a sebek pigmentálódása. A naptej legyen olajmentes, így nem kell aggódni, hogy eltömíti a pórusokat.

 

Sok tinédzser használ alapozót, hogy elfedje a bőrhibákat. Itt is a vizesebb alapozókat ajánlom. Léteznek nagyon jó gyógy-korrektorok, amik azon kívül, hogy elfedik a hibát, olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amik csillapítják a gyulladásos folyamatokat. Ilyen korrektorokat a patikákban könnyen be lehet szerezni. Este viszont az alapozót minden esetben el kell távolítani! A bőrnek szüksége van arra, hogy éjszaka regenerálódjon és lélegezni tudjon. Kis vattára micellás vizet helyezve körkörös mozdulatokkal tisztítható le a bőr. Ez után NatuRita Holt-tengeri iszap szappant ajánlom, ez a szappan aktív szenet tartalmaz, ami nagyon jól tisztítja a bőrt. A Holt-tengeri iszap pedig tele van ásványi anyaggal, nagyon szépen megnyugtatja a bőrt.

 

 

levendula víz

 

 

A tisztítást követően hatásos levendulavízzel áttörölni az arcot, ez az egyik legjobb bőrnyugtató, ami teljesen természetes, nincs benne semmi adalékanyag.

 

Éjjelre nem ajánlok krémet, a Holt -tengeri iszap szappan szinte krémként működik, a természetre bízzuk a regenerálást.

 

Hetente egyszer ajánlott mélytisztítást is végezni. Ha gyulladt a bőr, kémiai peelinget, vagy nagyon finom szemcsés arcradírt javaslok. Az elhalt hámréteget fontos eltávolítani a bőr felszínéről, hogy a pórusokat ne tömődjenek el. Ez után ajánlatos arcmaszkot feltenni, ezekben a maszkokban sokkal magasabb koncentrátumban találhatók a hatóanyagok. Nagyon jók az agyagos, teafaolajos pakolások.

 

 

kócos lány

 

 

Otthon is készíthetünk pakolást házilag: egy banánt egy evőkanál zöld agyaggal és 6 csepp teafaolajjal elkeverünk, felvisszük az arcra, majd 10-15 perc után lemossuk.

 

Az életmód is hozzájárul ahhoz, hogy a bőr szép és üde legyen. Nagyon fontos a sport! A sportolás során fokozzuk az anyagcserét, a verejtékképződést. A bőrből sok káros anyag, úgynevezett toxin képes így eltávozni, amit utána legalább vízzel le kell mosnunk.

 

Étkezéssel is segíthetünk!


Érdemes minél több friss zöldséget, salátát, gyümölcsöt enni. A gyorséttermi zsíros ételeket viszont ajánlatos kerülni!

 

 

gyümölcsök

 

 

Egyik kedves ismerősöm, aki régóta küzdött aknés bőrrel és már megpróbált mindent, a gyógyszereket is kipróbálva, meglepve tapasztalta, hogy miután elhagyta a cigarettát, magától kitisztult a bőre pár hónap alatt. Nagyon káros hatása van a szervezetre a nikotinnak, így a bőrnek sem használ. Felelősségteljes döntés, hogy a cigaretta, vagy az egészég és a szép bőr a fontosabb.

 

 

Tovább